نوشته شده توسط : خانم نظری

پروتئین‌ها از جمله مهم‌ترین مواد غذایی برای بدن هستند كه استفاده از آنها برای بسیاری از اعمال حیاتی بدن ضروری است. این در حالی است كه بسیاری از كسانی كه قصد كاهش وزن دارند، گمان می‌كنند كه با حذف پروتیین‌های حیوانی و روی آوردن به گیاهخواری بهتر می‌توانند در این كار موفق شوند. اما غذاهای حاوی پروتئین بالا، قدرت چربی‌سوزی خوبی دارند؛ زیرا برای هضم نیاز بیشتری به انرژی دارند و می‌توانند در رژیم غذایی نقش مفیدی برای كاهش وزن ایفا كنند.

ماهی سالمون یا قزل‌آلا:

یكی از بهترین و خوشمزه‌ترین گوشت‌هایی كه می‌تواند برای تناسب اندام شما هم مفید باشد، ماهی سالمون است كه سرشار از اسید چرب امگا3 و پروتئین است و سبب افزایش سوخت‌وساز بدن و سوختن چربی‌ها می‌شود. به طور كلی مصرف اسیدهای چرب امگا3 سبب كاهش وزن و پیشگیری از چاقی می‌شود. در 100 گرم ماهی سالمون حدود 2 گرم امگا3 وجود دارد. تحقیقات نشان داده است امگا3 موجود در مواد غذایی نسبت به داروهای مكمل جذب بیشتری دارد، پس به جای آن كه به فكر مكمل‌ها باشید، از مواد غذایی طبیعی همچون ماهی بهره بگیرید.
گوشت بوقلمون:
یكی دیگر از گوشت‌های مفید برای سوزاندن چربی است. گوشت بوقلمون را می‌توان بسته فشرده پروتئین نامید. گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون پروتئین زیاد و چربی كمی دارد و این ویژگی است كه این گوشت را در رده بهترین گوشت‌ها قرار داده است. چربی این گوشت از گوشت مرغ هم كمتر است. به طور كلی هر 30 گرم گوشت بوقلمون، یك گرم چربی و 26 گرم پروتئین دارد. از این رو گوشت بوقلمون از دسته غذاهایی است كه سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد و به كاهش وزن كمك كند. البته بخش سفید گوشت بوقلمون، چربی كمتری نسبت به بخش‌های تیره‌تر آن دارد. همچنین گوشت بوقلمون كلسترول بد خون را نیز كاهش می‌دهد. بنابراین برای كاهش وزن حتما گوشت بوقلمون را در برنامه غذایی خود قرار دهید؛ به شرطی كه قبل از پخت، پوست آن را جدا كنید. گوشت بوقلمون خواص مفید دیگری نیز دارد، از جمله این‌كه این گوشت 4 برابر میگو فسفر دارد كه عامل جذب كلسیم در استخوان‌هاست.

گوشت گوساله:

شاید بتوان گفت كه گوشت گوساله جزو محبوب‌ترین گوشت‌ها در دنیا هست و در همه جای دنیا هم قابل دسترس است. 30 گرم گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفند حدود 50 كیلو كالری انرژی كمتر دارد؛ زیرا چربی آن كمتر است و پروتئین بیشتری دارد. وجود مقادیر مطلوبی از روی و سلنیوم نیز در آن باعث بهبود عملكرد گلبول‌های سفید و بالا بردن ایمنی بدن می‌شود و آهن موجود در آن هم برای خونسازی مفید خواهد بود.


:: موضوعات مرتبط: تناسب اندام , تناسب اندام , ,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : جمعه 22 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خانم نظری

مصرف هم زمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند بسیار مضر باشد و حاصل آن تولید اخلاط زاید در بدن می باشد که گاهی تاثیرات این تداخلات در چندین سال بعد به صورت بیماری های مختلف و صعب العلاج بروز خواهد کرد.به عنوان مثال حکمای طب ایرانی معتقدند که مصرف هم زمان موارد ذیل باعث تولید اخلاط خام در بدن شده و تولید بیماری کرده، مثلاً مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکه های پوستی و مصرف سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود همراه با برنج باعث کولیت و درد شکم می شود که ممکن است این بیماری ها حاصل عدم رعایت این مطالب در طول چندین سال باشد. بنابراین از خوردن هم زمان ترکیبات مواد غذایی که در هر ردیف از جدول ذیل ذکر شده است، جداً خودداری نمایید.



:: موضوعات مرتبط: تناسب اندام , بیماری , پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 356
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خانم نظری

آیا خوردن صبحانه مفصل به کاهش وزن کمک می کند، یا بهتر است از صبحانه خوردن صرف نظر شود؟
 
اطلاعات موجود گیج کننده هستند، اما پژوهش جدیدی که در مجله Nutrition Journal چاپ شده است، تکلیف این گزارشات ظاهراً متناقض را روشن می کند.

دکتر ولکر شوسزیارا از مرکز پزشکی تغذیه الس ـ کرونر ـ فرسنیوس مطالعه ای بر روی بیش از ۳۰۰ نفر انجام داد و از آنها خواست آنچه در طول روز می خورند را یادداشت کنند.

در این گروه، گاهی افراد صبحانه مفصل می خوردند، گاهی یک صبحانه کوچک و گاهی هم اصلا صبحانه نمی خوردند.

شوسزیارا می گوید: «نتایج مطالعه نشان داد که اشخاص صرف نظر از آنچه در وعده صبحانه خورده بودند، ناهار و شام یکسان می خوردند.» این بدان معنی است که یک صبحانه مفصل (که به طور متوسط ۴۰۰ کیلوکالری بیش از صبحانه کوچک انرژی دارد)، باعث افزایش کالری وارد شده به بدن به میزان حدود ۴۰۰ کیلوکالری در طول روز می شود. تنها تفاوت مشاهده شده این بود افرادی که صبحانه مفصلی خورده بودند، میان وعده صبحگاهی را از برنامه غذایی خود حذف می کردند.

اما این برای خنثی کردن کالری اضافه ای که مصرف کرده بودند کافی نبود. این مطالعه، صحت پژوهش های قبلی که معتقد بودند خوردن صبحانه مفصل باعث کاهش مجموع کالری دریافتی در طول روز می شود را زیر سوال برد و نشان داد این اطلاع گمراه کننده است.

پژوهش های قبلی فقط به نسبت کالری دریافتی از طریق صبحانه به کل کالری دریافتی روزانه توجه می کردند، در حالی که مطالعه شوسزیارا نشان می دهد این نسبت بیشتر توسط افرادی تحت تأثیر قرار می گیرد که در طول روز مقدار کمتری می خورند.

به عبارت دیگر، صبحانه این افراد نسبتا ـ و نه لزوما ـ مفصل تر بوده است.

بنابراین به نظر می رسد هیچ معجزه ای در کار نیست و متأسفانه برای کاهش وزن، خوردن صبحانه مفصل باید از طریق کمتر خوردن در طول روز جبران شود.

توصیه های منابع پزشکی برای کاهش وزن عبارتند از: کنترل میزان کالری دریافتی، کم کردن میزان چربی و شکر مصرفی و مصرف ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز.

 



:: موضوعات مرتبط: تناسب اندام , تناسب اندام , پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : پنج شنبه 7 بهمن 1389 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد