شواهد: اکثر نگرانیها از وقع ابرآتشفشانها به پارک یلواستون در آمریکا محدود میشود. تصاویر ماهوارهای در طول چند سال گذشته نشان از تغییراتی در حرکت سنگهای گداخته در فاصله 16 کیلومتری زیر زمین دارد. وین تاچر از تحقیقات زمین شناسی آمریکا اخیرا در نشریه نیچر نوشت:«ما میدانیم که ابرآتشفشان یلو استون تا چه میزان ناآرام است. هیچ کس نمیداند که آیا این آتشفشان فوران خواهد کرد و در صورت وقوع این اتفاق زمان دقیقش کی خواهد بود».
احتمال: 10 درصد
جنگ جهانی سوم
تقریبا درست در زمانی که جنگ جهانی دوم در سال 1945 / 1324 به پایان رسید، نگرانیها در مورد شروع جنگی دیگر آغاز شد. زمانی که روسیه اولین بمب اتمی خود را دو سال بعد آزمایش کرد، رقابت سلاحهای اتمی بین شرق و غرب آغاز شد. اختراع تسلیحات هیدروژنی باعث شتاب گرفتن این رقابتها شد که در بحران تسلیحاتی کوبا در سال 1962 / 1341 به اوج خود رسید. ساخت این سلاحها در بین دهههای 1970 / 1350 و 1980 / 1360 ادامه پیدا کرد، اما گفتگوهای خصوصی بین کرملین و کاخ سفید و دیگر کشورها، تهدید یک جنگ اتمی تصادفی را کاهش داد. این تهدیدها در نهایت در دهه 1990 / 1370 و با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به کمترین حد خود رسید. اما برخی نگران جنگ بین دو کشور کره شمالی و کره جنوبی هستند.
شواهد: امروزه ترسها از یک مرکز تبادلات اتمی همراه با افزایش قدرت چین و پاسخ آمریکا و همچنین احتمال جنگ بین هند و پاکستان و کره شمالی و جنوبی میتواند باعث بروز درگیریهایی در سطح جهان شود.
احتمال: 15 درصد
ترورهای گسترده
از واقعه 11 سپتامبر 2001 که به کشته شدن 3هزار نفر در نیویورک انجامید، ترس از القاعده و دیگر شبکههای تروریستی افزایش یافته است. بسیاری معتقدند این گروهها به دنبال تسلیحاتی برای نابودی و تخریب گسترده در شهرهای بزرگ غربی هستند و حتی ممکن است دست به حمله شیمیایی یا بیولوژیکی بزنند.
اظهارات دولتها در مورد چنین خطراتی فقط به میزان کمی توانسته است ناامیدی را در کشورهای آمریکا و انگلستان کاهش دهد. گفته میشود دیک چنی معاون رییسجمهور سابق ایالات متحده بارها از یک حمله اتمی به این کشور اظهار نگرانی کرده است.
در بسیاری از نظریات، خصوصا آنهایی که معتقدند حملات 11 سپتامبر در اصل توسط عناصر داخلی در دولت آمریکا طراحی و پیادهسازی شده، این اعتقاد وجود دارد که یک حمله گمراه کننده اتمی دیگر نیز اتفاق خواهد افتاد تا توجهات را از بحرانهای غرب منحرف کرده و زمینه را برای ایجاد دولتی یکه تاز در جهان فراهم کند.
شواهد: اسامه بن لادن چند سال پیش ادعا کرد سازمانهایش به تاسیسات و تجهیزات اتمی دسترسی دارند، اگرچه این ادعاها فقط برای ترساندن مردم بود؛ اما در این بین نگرانیهایی در مورد تسلیحات اتمی متعلق به اتحادیه جماهیر شوروی وجود دارد که به خوبی نیز محافظت نمیشوند. به هر حال هیچ شواهدی که نشان دهد القاعده یا هر کس دیگری به سلاحهای اتمی دسترسی دارند به دست نیامده است. البته در این بین نگرانیهای زیادی در مورد عدم ثبات رژیم پاکستان وجود دارد که کشوری مجهز به تسلیحات اتمی است. شاید القاعده بتواند از این موقعیت استفاده کرده و به سلاحهای اتمی دست بیابد.
احتمال: 20 درصد
نظریه Peak oil
کاهش ارزش سهامهای جهانی نفت واقعا نشان دهنده فروپاشی اقتصادی جهان است حتی با وجودی که میزان طلای سیاه جهان نسبت به گذشته افزایش داشته است. اما بر طبق نظریه پیک اویل (peak oil) که در مورد منابع، تقاضا و قیاس منطقی آنهاست، در مقطعی زمانی تقاضای مصرف نفت بیشتر از ظرفیت منابع نفتی خواهد شد. اما این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد؟ عدهای معتقدند از چندی قبل این اتفاق آغاز شده و عدهای دیگر نیز فاصله بین زمان حال تا سال 2020 را برای وقوع آن محتمل میشمارند.
در این بین برخی از سایتهای آخرالزمان این نظریه را مرتبط با رویداد مههم تقویم مایا در سال 2012 میدانند. افزایش تقاضا نسبت به منابع موجود نفت میتواند عواقب بسیار بدی در جهان داشته باشد؛ چرا که اقتصاد اکثر کشورهای دنیا به این ماده وابسته است. کشاورزی نیز به طور کامل به کودهای شیمیایی بستگی دارد و صنعت پلاستیک نیز یکی از وابستگان اصلی به نفت است. به این ترتیب میتوان منتظر فروپاشی نظم اجتماعی جهان در آینده نزدیک باشیم.
شواهد: مطمئنا زمان فرا رسیدن نظریه Peak oil نزدیک است، اما دو سوال مهم در این بین باقی میماند: این اتفاق چه وقت رخ خواهد داد و در آن زمان چه جایگزینهایی برای نفت وجود خواهد داشت؟
کینگ هابرت با استفاده از نظریه Peak oil نظریه دیگری را در سال 1956 / 1335 مطرح کرد که بر اساس آن توانست به درستی زمان اوج تولید نفت آمریکا را در بین سالهای 1956 تا 1970 پیشبینی کند. همچنین این نظریه توانست کاهش منابع و مناطق نفتی را نیز به درستی پیشبینی کند.
هرچند برخی افراد خوشبینتر معتقدند این اتفاق تا قبل از سال 2020 رخ نخواهد داد، اما برخی دیگر معتقدند کارخانههای نفتی در مورد منابع موجود در زیر زمین اغراق کردهاند و Oil peak چندی پیش رخ داده یا زمان رسیدن به آن نزدیک است. کاهش سرمایهگذاری در میدانهای جدید نفتی در حین بحران جهانی نیز نشان میدهد ما به طور کامل به منابع محدود خود وابسته هستیم.
احتمال: 40 درصد
نابودی کلونی زنبورها
نزدیک به یک سوم کندوهای تجاری زنبور عسل در کشور آمریکا بر اثر سندروم نابودی کلونی زنبورهای عسل (CCD) در زمستان سال 2008 / 1386 از بین رفتند. در این سندروم تمام زنبورهای کارگر یک کلونی به طور ناگهانی میمیرند و به این ترتیب ملکه تنها در کندوی عسل رها میشود. این سندروم تاکنون در اروپا و در کشورهای فرانسه، بلژیک، ایتالیا، پرتغال و اسپانیا دیده شده است.
دانشمندان معتقدند عواملی مانند انگل واروآ مایت، برخی حشرهکشها، ویروس فلج حاد اسرائیلی، تغییرات آبوهوایی و امواج تلفنهای همراه میتواند در این بین موثر باشند، اگرچه که هنوز هیچ کدام به عنوان مقصر اصلی اثبات نشدهاند.
هنوز هیچ درمانی برای این بیماری یافت نشده و در عین حال موارد جدیدی نیز در کشورهای دیگر جهان گزارش شده است. همه اینها نشان میدهد این سندروم در حال تبدیل شدن به یک بیماری فراگیر جهانی است و میتواند باعث نابودی زنبورها در آینده شود.
شواهد: به غیر از نابودی زنبورها، برخی محصولات کلیدی برای بشر مانند پنبه، لوبیای سویا و چند نوع دانه شامل گردوی برزیلی و بادام، انگورها، سیبها و گلهای آفتاب گردان که منبع بخش عظیمی از روغنهای گیاهی است نابود خواهند شد. تقریبا یک سوم غذای جهان وابسته به فعالیت زنبورهای عسل است. اگر این حشره منقرض شود، قحطی، خشونت و شورش جهان را در بر خواهد گرفت.
احتمال: 70 درصد
فروپاشی زیستمحیطی
ثیر مخرب انسان روی محیط زیست قابل انکار نیست و تغییرات آبوهوایی از مهمترین عوارض حیات بشر روی کره زمین به شمار میآید. اما در این بین برخی معتقدند گرم شدن زمین یک دسیسه روشنفکرانه است و در اصل، زمین در طول یک دهه گذشته سردتر شده است.
فروپاشی زیست محیطی در اثر عواملی مانند گرم شدن کره زمین، سمی و آلوده شده دریاها و نابودی برخی از گونههای بسیار مهم مانند زنبورهای عسل اتفاق می افتد و میتواند تاثیر بسیار زیادی روی تمدن بشری داشته باشد و حتی قسمتهایی از جهان را غیر قابل سکونت کند.
البته دنیا در تلاش است که با این عوامل مبارزه کند و نتایج اجلاس کپنهاگ در دانمارک و کانکون در مکزیک، بشر را به کاهش میزان تولید گازهای گلخانهای امیدوار کرده است.
شواهد: عدهای از دانشمندان بالا رفتن دمای کره زمین را حداقل برای یک قرن باور ندارند. البته این برخلاف گزارش هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) در مورد افزایش دمای کره زمین و همچنین بسیاری از مجادلاتی علمی است که به تغییرات آب و هوایی باور دارند.
البته تعدادی از ایمیلهایی که در این بین به بیرون درز کرد، این شک را به وجود آورد که دانشمندان دانشگاه ایست آنجلیا اطلاعات آب و هوایی را تغییر دادهاند و از آن زمان بحثها در مورد تغییرات آب و هوایی بالا گرفته است. اما پروفسور جان بدینگتون مشاور ارشد دولتی در این بین پافشاری میکند که تردیدها در مورد تغییرات آب و هوایی نباید بهانهای برای کمکاریها در این زمینه باشد. دانشمندان ناسا گزارش دادهاند که دهه گذشته گرمترین دهه کره زمین بوده و اثبات میکند که دمای کره زمین در حال افزایش است. موسسه تحقیقات فضایی گدارد ناسا نیز اعلام کرده که دمای زمین از سال 1880 تاکنون نزدیک به 0.8 درجه افزایش یافته است.
احتمال: 70 درصد
منبع: خبر آنلاین،دیلی تلگراف